15 Eylül 2012 Cumartesi

Elektrikli bisiklet mi Motosiklet mi?

Bilindiği üzere elektrikli bisikletlerden önce "motosiklet"ler bulunuyordu. Hız tutkunlarının vazgeçilmezi motosikletleri olduğu bir gerçek. Peki yeni bir 2 tekerlekli ulaşım aracı alacaklar "elektrikli bisiklet" mi almalı yoksa "motosiklet" mi?
Aslında bu sorunun cevabı ilk paragrafta mevcut. Eğer hız tutkunu biri iseniz motosiklet sizin ilk terciğiniz olacaktır. Bilindiği üzere bir çok elektrikli bisiklette fabrika çıkışlı olarak hız kesici bulunmaktadır. Elektrik bisiklet hız arttırma durumları tabiki de mevcuttur. Elektrikli bisikletlerin güvenilir ve ekonomik bir ulaşım aracı olarak kalması için fabrika standarlarında kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Hız arttırımı yapıldığında akünün daha hızlı biteciği bir gerçektir.

Peki motosikletler? Tek veya 2 kişilik yolculuklarda eşyanız yoksa optimum bir performans ile ulaşım aracı olarak kullanmak tabikide mümkün. Buarada unutulmamalı ki motosikletin bir çok modeli mevcuttur (moped, scooter, sport, chooper vs). Eğer ulaşım aracı olarak kullanılacaksa elektrikli scooter lar tavsiye edilir genelde. Sandalyeye oturur şekilde motor sürmenize olanak sağlayan Scooterlar piyasada sucu motoru olarakta bilinirler.
Eğer hızı seviyorsanız tabikide sport modelle tercih edebilirsiniz. Gösteriş seviyorsanız sizin tercihiniz chopper olmalı. Son olarak sorunuzun cevabına gelirsek, sizi rahat ettirecek bir motoru seçmenizi öneririz. Gidip yerinde mümkünse test sürüşü yaparak en iyi elektrikli bisikleti veya motosikleti deneyiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder